Menu Sluiten

Mobiele Atelier:

Heb je zelf een geschikte locatie voor een workshop? Ik kom graag naar je toe met mijn mobiele atelier!
Voor workshops, cursussen maar ook voor privé-lessen in o.a. poppen maken, -fair Isle- breien en (prik)vilten.
Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Wachtlijst:

Je kunt je altijd op de wachtlijst plaatsen voor één van onderstaande workshops of een volgende -nog te plannen- workshop, door mij een berichtje te sturen.

Klassieke Waldorf pop maken van 30 cm

De liefste pop maak je zelf!

Zelf een pop maken voor je (klein) kind is iets magisch en fantastisch. Het is bijzonder om te ervaren hoe uit een lap stof en een pluk wol geleidelijk aan een pop ontstaat. En omdat het handwerk is, heeft iedere pop zijn eigen unieke karakter en uitstraling.

Tijdens deze 1-daagse cursus creëer je uit biologische schapenwol, Öko-tex Zwitserse tricot en zachte mohair, een klassieke Waldorfpop van 30 cm lengte. Deze poppen worden gekenmerkt door hun (ogenschijnlijke) eenvoud, het neutrale gezichtje, en de natuurlijke materialen. Het popje voelt warm, zacht en levendig aan. Het formaat van deze pop is bijzonder geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier. Het popje kan goed aan- en uitgekleed worden.

We beginnen de dag met koffie, thee en Knollentuintaart. Voor iedere deelnemer ligt een setje met het benodigde naaigerei klaar: je hoeft zelf niets mee te brengen.

Je kiest uit de verschillende haar- en huidskleuren die voor je klaarliggen om je pop te maken: de tricot heb ik al voor je gestikt en de pruikjes gehaakt. Van alle kleuren is er voldoende op voorraad.

Je leert op deze dag verschillende traditionele handwerktechnieken die door poppenmakers wereldwijd gebruikt worden. We werken in een kleine groep van minimaal vijf en maximaal acht deelnemers, zodat wij samen alle aandacht aan het proces kunnen geven, en jij al je aandacht aan het maken van je pop.

Je gaat naar huis met een pop die klaar is (of zo goed als klaar: soms heb je nog een beetje werk aan het bevestigen van de haartjes: geen zorgen; ik leer je hoe dat moet), en je krijgt er een setje patroontjes voor passende poppenkleertjes bij.

Voor wie dat wil bestaat er nog de mogelijkheid om ter plekke kant en klare kleertjes voor het popje aan te schaffen. Alle poppenkleding en accessoires maak ik met de hand van (bio) wol, zijde, linnen of katoen in zachte en in heldere kleuren. 
(Voor deelnemers aan de workshop is er gedurende de dag een korting van 15% op poppenkleding)

Datum: Zondag 3 juli
Tijd: inloop om 09.00 uur, we starten om 09.30 uur. Einde om ong. 17.30 uur.
Locatie: Groesbeek, buitengebied nabij Reichswald/de Bruuk. Zie foto hieronder. (adres komt bij aanmelding in de mail)
Kosten: €130,- Dit is incl. alle materialen en een map van Atelier Roodkapje met alle patroontjes.
Voor koffie/thee gedurende de dag en biologisch lekkers wordt gezorgd. Je hoeft alleen je eigen lunch mee te brengen.

Zondagmiddag workshop verjaardagskroontjes prikvilten

We beginnen de middag met een inloop; er is koffie, thee en Knollentuin cake. Voor iedere deelnemer staat er een setje handwerkmaterialen (prikviltnaalden, schaar, spelden etc.) klaar om deze middag te gebruiken.
Alle wolvilt, prikwol, satijnen linten, kraaltjes etc. liggen uitgestald. Alle materialen die we gebruiken zijn zoveel mogelijk biologisch/duurzaam.

Uit de verschillende zachte kleuren vilt kies je een kleur en een kant en klaar patroontje of je ontwerpt er zelf een. Je knipt deze uit het vilt, en begint met het prikvilten van de voorkant. Ook als je nooit eerder geprikvilt of gehandwerkt hebt is dit geen enkel probleem! Ik geef uitleg en instructies en help je waar nodig.
Er is plantaardig geverfde sprookjeswol en biologische wol van het bergschaap in allerlei kleuren om mee te prikvilten, er zijn kraaltjes, pailletjes en mooie garens om je kroontje naar wens mee te borduren en versieren.

Tot slot gaan we het tweede uitgeknipte viltkroontje er tegen aan spelden en deze met mooie steekjes festonneren. We naaien er aan de zijkanten satijnen linten stevig tussen, zodat het kroontje makkelijk om het hoofdje van je kind gestrikt kan worden. Aan het einde van de middag is je kroontje klaar en wie weet heb je een aantal nieuwe handwerktechnieken bijgeleerd, of gewoon een heerlijke middag gehad 🙂

Datum: zondagmiddag 29 mei 2022 ~NOG 2 PLAATSEN BESCHIKBAAR~
Tijd: inloop om 13.00 uur, we starten om 13.30 uur. Einde om ong. 16.30 uur.
Locatie: Groesbeek, buitengebied nabij Reichswald/de Bruuk. Zie foto hieronder. (adres komt bij aanmelding in de mail)
Kosten: €35 -graag bij binnenkomst te voldoen- Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee en biologisch lekkers.
Je hoeft zelf niets mee te brengen.

“Ik heb genoten van het zelf maken en beleven, heerlijk om te handwerken en een prachtige pop te creëren! Dank voor de fijne begeleiding, de prachtige materialen en alle tips! Ik zou ’t liefste morgen weer een pop maken.” 
Barbara

“Wat was het een ontzettend mooie workshop die ik volgde bij Sjuul! Haar liefde voor het vak spatte er vanaf. En dankzij haar hulp, geduld en mooie opzet van de dag ben ik nu ontzettend blij en dankbaar met de mooie pop die ik heb gemaakt.”

“Ik heb geen pop gemaakt voor een kindje maar voor mijzelf. Voor mij is deze pop heel speciaal en ik ben er ontzettend blij mee. Dankzij de begeleiding van Sjuul is ze precies geworden zoals ik wilde. Niet alleen heb ik nu een schitterende pop maar iedere keer als ik naar haar kijk zie ik ook een prachtige herinnering aan een hele mooie dag.”
Brigitte

Nogmaals ontzettend bedankt voor de super leuke dag zondag! Ik heb er zó van genoten. En daar bovenop nog een enorm dankbare poppenmoeder June, die gisteren en vandaag druk met het hele stel poppen in de weer is. Heerlijk! “
Marrit