Menu Sluiten

Heb je zelf een geschikte locatie voor een workshop? Ik kom graag naar je toe met mijn mobiele atelier!
Voor workshops, cursussen of privé-lessen, ook voor vilten, spinnen en breien (IJslands en Fair Isle) kun je bij mij terecht.
Neem hier contact met mij op om een workshop te boeken en voor meer informatie.

Klassieke Waldorf pop maken van 30 cm

De liefste pop maak je zelf!

Zelf een pop maken voor je (klein) kind is iets magisch en fantastisch. Het is bijzonder om te ervaren hoe uit een lap stof en een pluk wol geleidelijk aan een pop ontstaat. En omdat het handwerk is, heeft iedere pop zijn eigen unieke karakter en uitstraling.

Tijdens deze 1-daagse cursus creëer je uit biologische schapenwol, Öko-tex Zwitserse tricot en zachte mohair, een klassieke Waldorfpop van 30 cm lengte. Deze poppen worden gekenmerkt door hun (ogenschijnlijke) eenvoud, het neutrale gezichtje, en de natuurlijke materialen. Het popje voelt warm, zacht en levendig aan. Het formaat van deze pop is bijzonder geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier. Het popje kan goed aan- en uitgekleed worden.

Als deelnemer kun je ter plaatse kiezen uit verschillende haar- en huidskleuren die je kunt gebruiken voor je pop. Alle materialen zijn voldoende aanwezig, je hoeft zelf geen naaigerei mee te brengen. Je leert op deze dag verschillende traditionele handwerktechnieken die door poppenmakers wereldwijd gebruikt worden. We werken in een kleine groep van minimaal vier en maximaal zes deelnemers, zodat wij samen alle aandacht aan het proces kunnen geven.

Je gaat naar huis met een pop die klaar is, en je krijgt er een setje patroontjes voor passende poppenkleertjes bij. Voor wie dat wil bestaat er nog de mogelijkheid om ter plekke kant en klare kleertjes voor het popje aan te schaffen. (Voor deelnemers aan de workshop is er gedurende de dag een korting van 15% op kleding en accessoires.)

Coronamaatregelen:

Volgens de nieuwe coronaregels (6.11.21) ben ik verplicht jullie naar je QR code te vragen bij binnenkomst.
De workshops die ik geef zijn altijd in een kleine, overzichtelijke groep. De ruimte is groot genoeg om voldoende afstand van elkaar te kunnen bewaren: ik houd hier van tevoren al rekening mee bij het klaarzetten van de tafels en stoelen. Ik zorg dat er goed geventileerd wordt. Lees: neem een warm vest/trui mee, want het raam staat steeds open 🙂
De algemene instructies geef ik zoveel mogelijk op afstand, voor de hele groep. Maar op de momenten dat ik je 1 op 1 help met je pop, is het bijna onmogelijk om dat ook op anderhalve meter afstand te doen…
Ik ga er van uit dat iedereen die naar een workshop van mij komt, zijn/haar verantwoordelijkheid serieus neemt, zodat we allemaal in een veilige omgeving een heerlijke dag kunnen hebben.
Geef gerust bij mij aan wat voor jou belangrijk is om je die dag fijn en veilig te voelen.


Datum: zondag 16 januari 2022 VOL
Tijd: inloop om 09.00 uur, we starten om 09.30 uur. Einde rond 17.30 uur.
Locatie: Groesbeek, buitengebied nabij Reichswald/de Bruuk. Zie foto hieronder. (adres komt bij aanmelding in de mail)
Kosten: €130 -graag bij binnenkomst te voldoen- Dit is incl. alle materialen en een map van Atelier Roodkapje met patroontjes.
Voor koffie/thee gedurende de dag en biologisch lekkers wordt gezorgd. Je hoeft alleen je lunch mee te brengen.  
Je kunt je op de wachtlijst plaatsen voor deze workshop of een volgende -nog te plannen- workshop door mij een berichtje te sturen.

“Ik heb genoten van het zelf maken en beleven, heerlijk om te handwerken en een prachtige pop te creëren! Dank voor de fijne begeleiding, de prachtige materialen en alle tips! Ik zou t liefste morgen weer een pop maken” 
Barbara