Menu Sluiten

Agenda 2024:
zondag 28 januari gevorderden workshop de Refter, Ubbergen (VOL)
zondag 25 februari gevorderden workshop Trollenwol, Driebergen (VOL)
zondag 24 maart gevorderden workshop Middenhuis, Zutphen (VOL)
zondag 26 mei beginners workshop Lunettenpark, Utrecht (VOL)
*
Alle workshops vol?
Meld je aan voor de vroege vogels lijst, en dan krijg je als eerste bericht (20 mei a.s.) wanneer de nieuwe data voor de najaarsworkshops bekend zijn. Aanmelden kan op mijn contactpagina.
*

Zelf een pop maken voor je (klein) kind (of jezelf) is iets magisch en fantastisch. Het is bijzonder om te ervaren hoe uit een lap stof en een pluk wol geleidelijk aan een pop ontstaat. En omdat het handwerk is, heeft iedere pop zijn eigen unieke karakter en uitstraling.Tijdens deze 1-daagse workshop creëer je uit biologische schapenwol, Öko-tex Zwitserse tricot en zachte mohair, een pop in Klassieke Waldorf Stijl van 30 cm lengte. Deze poppen worden gekenmerkt door hun (ogenschijnlijke) eenvoud, het neutrale gezichtje, en de natuurlijke materialen. Het popje voelt warm, zacht en levendig aan. Het formaat van deze pop is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twee/drie. Het popje kan goed aan- en uitgekleed worden.

We beginnen de dag met koffie, thee en Knollentuintaart. Voor iedere deelnemer ligt een setje met het benodigde naaigerei klaar: je hoeft zelf niets mee te brengen.

Je kiest uit de verschillende haar- en huidskleuren die voor je klaarliggen om je pop te maken: de tricot heb ik al voor je gestikt en de pruikjes gehaakt/gebreid. Van alle kleuren is er voldoende op voorraad: ik zal voorafgaand aan de workshop jullie kleur-voorkeuren inventariseren.

Je leert op deze dag verschillende traditionele handwerktechnieken die door poppenmakers wereldwijd gebruikt worden. We werken in een kleine groep van minimaal acht en maximaal tien deelnemers, zodat wij samen alle aandacht aan het proces kunnen geven, en jij al je aandacht aan het maken van je pop.

Het is een dag waarin we intensief handwerken, maar aan het einde van de dag ga je naar huis met een pop die klaar is (Of: zo goed als klaar. Meestal heb je nog een beetje werk aan het bevestigen van de haartjes: maar geen zorgen; ik leer je hoe dat moet)

Je krijgt na afloop een Atelier Roodkapje map met een mooie verzameling patroontjes voor passende poppenkleertjes en accessoires.

Voor wie dat wil bestaat er nog de mogelijkheid om ter plekke kant en klare kleertjes voor het popje aan te schaffen. Alle poppenkleding en accessoires maak ik met de hand van (bio) wol, zijde, linnen of katoen in zachte (vaak plantaardig geverfde) kleuren. Voor deelnemers aan de workshop is er gedurende de dag een korting van 15% op de poppenkleding, zolang de voorraad strekt. Ik breng ook Atelier Roodkapje poppen-koffertjes mee.

Nota bene: De beginners en gevorderden workshop verlopen volgens een zelfde opzet. De pop in Waldorf stijl die we maken tijdens de beginnersworkshop heeft dezelfde afmetingen (dus past ook dezelfde kleertjes) maar is eenvoudiger van ontwerp en techniek. Daarom is deze prettiger om mee te beginnen als je geen of weinig handwerkervaring hebt. Of als je nog niet eerder een pop hebt gemaakt en graag laagdrempelig wilt beginnen.
Tijdens de gevorderden workshop maken we de klassieke pop in Waldorf stijl. Het tempo in deze workshop ligt iets hoger: daarom is deze workshop geschikt voor je, als je regelmatig handwerkt of al eerder een pop hebt gemaakt. Als je meedoet aan deze workshop ga ik er van uit dat je de jij en ik steek beheerst, of dat je deze even oefent van tevoren.
tip: Instructiefilmpjes zijn op internet te vinden.

Praktisch:
Alle workshops zijn op een zondag. Om 9 uur staat er koffie of thee met lekkers voor je klaar, en om 9.30 uur beginnen we.
De workshop is afgelopen om 17.30 uur, maar houd rekening met een uitloop: iedereen werkt immers in een ander tempo. De kosten voor een workshop zijn €160,00. Dit is inclusief alle materialen en een Atelier Roodkapje map met patroontjes. De dag is volledig en biologisch verzorgd, je hoeft alleen je eigen lunch mee te brengen.
Let op: Bij reservering voor een workshop geldt er een annuleringsbeleid*.

mini-workshops:

Mini-workshops zijn geschikt voor in winkels/ concept-stores, festivals, feestjes -bijvoorbeeld gecombineerd met een high tea-, of als team-activiteit.
Tijdens een mini-workshop maken deelnemers een mini-kabouterpopje, een mini-draken-baby-popje of iets anders kleins in Waldorf stijl. Er kunnen maximaal 10 deelnemers tegelijk meedoen. Een mini-workshop duurt minimaal 1 uur, maar bij voorkeur langer: tot maximaal 3 uur. Afhankelijk van de lengte van de workshop maken de deelnemers er nog een zacht bedje bij waar het popje in past. Bij nog meer tijd maken de deelnemers ook het hoofdje zelf. Na afloop van de workshop krijgen de deelnemers het patroontje mee naar huis, en is het popje af.
Wil je een mini-workshop boeken? Neem dan hier contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

“Bedankt voor de fantastische dag! Wat heb ik weer veel van je geleerd. En ik ben zo blij met mijn pop!!!”
Evelyn


“Wat een heerlijke dag was het gister. Ik ben echt onder de indruk van hoe je het deed en van wat ik zelf voor elkaar heb gekregen, leuk! Ik kom heel graag nog eens bij je terug voor nog zo’n bijzondere pop.”
Joske

“Ik heb genoten van het zelf maken en beleven, heerlijk om te handwerken en een prachtige pop te creëren! Dank voor de fijne begeleiding, de prachtige materialen en alle tips! Ik zou ‘t liefste morgen weer een pop maken.” 
Barbara


“…ik kwam thuis, de kids wisten wat ik doen was en ze wilden natuurlijk meteen weten wat ik gemaakt had. Ik richtte mij tot mijn zoon en vertelde dat er iemand bij ons kwam wonen en haal de pop uit de tas. Hij kreeg tranen in zijn ogen, zo blij was hij. ‘…’ Het voelt als een gouden zet dat ik hem zoiets persoonlijks kon geven. Nogmaals dank! ”
Iris

“Wat was het een ontzettend mooie workshop die ik volgde bij Sjuul! Haar liefde voor het vak spatte er vanaf. En dankzij haar hulp, geduld en mooie opzet van de dag ben ik nu ontzettend blij en dankbaar met de mooie pop die ik heb gemaakt.
“Ik heb geen pop gemaakt voor een kindje maar voor mijzelf. Voor mij is deze pop heel speciaal en ik ben er ontzettend blij mee. Dankzij de begeleiding van Sjuul is ze precies geworden zoals ik wilde. Niet alleen heb ik nu een schitterende pop maar iedere keer als ik naar haar kijk zie ik ook een prachtige herinnering aan een hele mooie dag.”
Brigitte

Nogmaals ontzettend bedankt voor de super leuke dag zondag! Ik heb er zó van genoten. En daar bovenop nog een enorm dankbare poppenmoeder June, die gisteren en vandaag druk met het hele stel poppen in de weer is. Heerlijk! “
Marrit

*Annuleringsbeleid workshops:

  • Mocht je toch niet kunnen komen, laat het mij dan zo snel mogelijk weten!
  • De reservering van de workshop is pas na betaling definitief.
  • Het volledige bedrag dient uiterlijk 4 weken vóór de workshop datum te zijn voldaan.
  • Tot aan drie weken van te voren kun je je kosteloos afmelden en krijg je het volledige bedrag retour. 
  • Tot aan twee weken van te voren krijg je 75% van het bedrag terug.
  • Tot aan een week van te voren krijg je 50% van het bedrag terug. 
  • Als je afzegt tot 48 uur van te voren, krijg je 25% van het bedrag terug. 
  • Lesgeld voor deelnemers die niet op de cursusdag verschijnen, wordt helaas niet gerestitueerd. 
  • Als je zelf tijdig iemand kunt aandragen die jouw plaats kan vervangen, dan is dat natuurlijk helemaal prima.
  • Als ikzelf de workshop  onverhoopt moet annuleren, krijg je het volledige cursusbedrag teruggestort.