Menu Sluiten

Enkele maanden voordat mijn dochter twee jaar werd, leek het mij fantastisch om voor haar een pop te maken. Voor haar verjaardag. Een pop om mee te spelen, om van te houden en overal mee naar toe te slepen.

Ik deed een workshop bij Ineke Gray in Amsterdam, en was betoverd door de prachtige handwerktechnieken. Het is bijzonder om te ervaren hoe uit een lap stof en een pluk wol geleidelijk aan een pop ontstaat, met een heel eigen karakter en uitstraling.
Dat verbaast en verwondert mij iedere keer weer opnieuw.
Na deze eerste kennismaking bleef ik poppen maken en workshops volgen, gefascineerd als ik was door dit bijzondere ambacht.

En: voor mij kwam alles toen samen.
Mijn vroegere werk als kleuterjuf, en later mijn opleiding aan de kunstacademie in Nieuw Zeeland. De pedagogische Waldorf cursus die ik daar volgde.
Ik leerde er spinnen op een spinnenwiel en plantaardig verven.
Maar ook naaien, haken, breien en vilten.
Als poppenmaakster gebruik ik al deze vaardigheden, alles kan ik inzetten.

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur en haar seizoenen, de jaarfeesten, sprookjes en andere oude verhalen. Maar natuurlijk ook door te kijken naar kinderen, hoe ze spelen en groeien.
Voor mij is het vanzelfsprekend dat alle materialen die ik gebruik van natuurlijke oorspong zijn. Liefst lokaal, van transparante herkomst, en indien mogelijk met een eco-certificering.

Een klassieke Waldorf pop is warm, zacht, uniek, tijdloos en prachtig!