Menu Sluiten

Grootmoeders favoriete breipatronen

De grootmoeder van Roodkapje doet níets liever dan breien 😉
En de patroontjes die ze gebruikt voor Roodkapje’s poppen zijn op twee plaatsen verkrijgbaar: bij Trollenwol in Driebergen, en in mijn eigen winkel!

De pakketjes van Trollenwol zijn gevuld met Schaapjeswol geverfd in een vaste kleurencollectie door Atelier Sarah Jane, of met naturel Alpaca.
De pakketjes in de webwinkel van Atelier Roodkapje zijn gevuld met Schaapjeswol die ik zelf plantaardig geverfd heb. De kleuren zijn afgestemd op de poppenkledingcollectie: “Coloured by Nature” © 2023 Atelier Roodkapje.
Ieder seizoen kent zijn eigen kleuren, en de verfkleuren veranderen mee: daarom is iedere kleur die ik verf uniek, en alleen beperkt leverbaar als limited edition.

Bestellen in de winkel van Roodkapje doe je hier: Bij Atelier Roodkapje.
Bestellen bij Trollenwol doe je hier: Bij Trollenwol.

Er zijn breipakketjes verkrijgbaar voor een pixiemutsje, een raglan vestje, een boxer onderbroekje, een jurkje, een salopette, sokjes en een pelerine. Je kiest welk patroon je wilt breien (of brei ze allemaal!), met welk garen, en in welke kleur.
Alles kledingstukken zijn ontworpen voor een (Waldorf) pop van ongeveer 30 cm lengte. De lengte van de mouwtjes, broekspijpjes en rok kunnen eenvoudig worden aanpast door meer of minder toeren te breien.

(currently only available in Dutch: we are working on translating the knitting patterns into English and French.)